Sheikin tytär Zaramo-heimosta tuli uskoon

Tansanian matkan aikana tutustuimme useaan kylään Zaramojen alueella. Eräässä niistä asuu sheikin tytär, jota tässä kutsumme nimellä ”Rebecca”. Hänestä tuli joitakin vuosia sitten Jeesuksen seuraaja, ja myös hänen puolisonsa tuli uskoon. Näin Rebecca kertoo uskoontulostaan:

”Rebecca” kuuluu Zaramo-heimoon

– Asuimme lähellä pientä kirkkoa. Kävin uteliaisuuttani seuraamassa ikkunan takaa, miten siellä rukoiltiin. Kerran sitä seuratessani koin, miten suuri pimeys ympäröi minut, ja kauhistuin. Jonkin ajan kuluttua pimeys alkoi helpottaa. Kodissani vieraili ihmisiä kirkosta ja he kertoivat uskostaan. Sydämeni avautui ja kutsuin Jeesuksen elämääni – sen Herraksi.

– Aloin osallistua raamattutunneille, ja hiljalleen opin ymmärtämään Jumalan puhetta sisimmässäni.

– Silloinen vuokraemäntämme oli noita. Hän manasi kirouksia ylleni ja aloin nähdä painajaisia. Uskoontulostani raportoitiin ja minua vainottiin. Jouduimme jättämään asuntomme vuorokauden varoitusajalla. Onneksi sain uskovan ystävän, joka opasti minua rukoilemaan.

– Vaikka olemme rutiköyhiä, eräs harras muslimi antoi meille asunnon ilman vuokraa. Se kävi niin, että, jonkin ajan kuluttua muutostamme, isäntä tuli käymään luonamme kertoen saaneensa heti tulomme jälkeen nukuttua joka yö kuin pieni lapsi aina aamuun saakka.

– Sitä ennen häntä olivat piinanneet pahat voimat niin, ettei hän saanut nukutuksi. Isäntä kyseli millaisen noidan luona me käymme jonka voima vaikuttaa myös häneen niin suotuisasti?  Kerroimme, että meidän Herramme on Jeesus Kristus.

– Vuokraisäntä päätti, että tämän vuoksi saamme asua hänen talossaan ilmaiseksi. Myöhemmin, kun olimme lähdössä toisaalle, hän alkoi surra, että menettäisi tuon suojeluksen.  Kun rukoilimme hänen puolestaan, hän halusi itsekin tulla uskoon.

– Nyt entinen vuokraisäntä on kiitollinen Jeesuksen seuraaja