Lähetysmatka Itä-Afrikkaan

Aki Yöradion aamuviiden ohjelmassa

Toukokuun puolivälissä alkoi missio Ugandaan ja Tansaniaan (2,5 viikkoa). Matkatiimiimme kuului itseni lisäksi Aki Miettinen (Ugandan viikolla) ja ensimmäistä kertaa mukana ollut Jonathan Lemmetti, joka tuli työtoveriksemme viime helmikuun alusta.

Ugandan pääkohde oli Kyengezan näkykonferenssi (600 pastorille ja vastuunkantajalle) sekä tukemamme Yöradion työ Mubendessa. Kävimme myös tervehtimässä jo ikääntynyttä pastori Wilsonia.

Sitten jatkoimme Jonathanin kanssa kaksin Tansaniaan. GNN Finland tukee Francisin neljä vuotta sitten aloittamaa työtä Zaramo-heimon alueella. Francis on ugandalainen pioneerilähettimme, joka rahoittaa osan työstään Ugandassa perustamansa pienen ’lähetyskanalan’ tuotolla.

Jonathan Lemmetti perehtyy GNN:n missioihin vaihe kerrallaan. Näin työ tulee tutuksi koko laajuudessaan.

– Arto Sädeaho

Jonathanin raportti

GNN:n järjestämä missio Afrikkaan oli itselleni ensimmäinen. Reilun kahden viikon tiivis matka oli vaivan arvoinen. Toki olen aiemmin käynyt Afrikassa, mutta Uganda ja Tansania olivat uutta. Ugandan viikkomme keskittyi Mubenden alueelle. (200km Kampalasta länteen)

Uganda

Lapsia seuraamassa konferenssin kulkua

Kahtena aamuna aikaisin (klo 5-6) välitimme sanomaa GNN:n tukemien radio-ohjelmien kautta noin miljoonalle potentiaaliselle kuulijalle. Ohjelmat kantavat Ugandan lisäksi neljään muuhun Itä-Afrikan maahan.

Jonathan saarnaa konfferenssissa

Varsinainen vierailun kohde oli kuitenkin kolmipäiväinen konferenssi Kyengezassa, johon osallistui 600 pastoria ja vastuunkantajaa. Siellä keskityimme rukoukseen, ylistykseen ja innoittavaan Sanan opetukseen. Oli mieleenpainuvaa kokea, miten Pyhä Henki ylistyksen aikana – juuri ennen omaa vuoroani – muutti sanoman, jota olin aiemmin huolella valmistellut; se oli eräänlainen ”veden päälle astumisen” kokemus, kuten Pietarilla aikoinaan.

Konferenssin ohella tutustuimme eri paikkoihin, missä paikalliset pastorit olivat avanneet työnsä. Lopuksi jakaannuimme sunnuntaina saarnaamaan kolmessa eri seurakunnassa. Minua kosketti syvästi se, kun likaisen maalattian kattamassa koululuokassa kokoontuvat uskovat keräsivät rakkaudenlahjan, joka sisälsi mm. kassillisen mangoja. Tämä oli upea tapa päättää Ugandan osuus matkasta.

Tansania

Seuraavaksi suuntasimme Tansaniaan, jossa tutustuimme Francis Tusiimen aloittamaan työhön. Yllätyimme miellyttävästi nähdessämme, miten nuori ugandalainen lähetyssaarnaajan on edennyt työssään neljässä vuodessa! Hän oli oppinut paikallisen kielen, rakentanut laajan kontaktiverkoston ja tunsi jopa paikalliset oikotiet paremmin kuin paikalliset konsanaan.

Zaramo-heimon pieniä koululaisia

Vierailimme Zaramo-heimon alueella, jossa uskova pariskunta oli aloittanut koulun, ja istutti uutta seurakuntaa. Entisen muslimin takapihalla he kertoivat evankeliumia lapsille. Oli siunaavaa nähdä, kun kaksi 10-vuotiasta poikaa halusi luovuttaa elämänsä Jeesukselle!

Kaksipäiväisessä Leadership-konferenssissa (100 osallistujaa) puhuimme ajankohtaisista aiheista, ja herättelimme kuulijoita saavuttamattomien heimojen työhön sekä huomioimaan suuren vajeen siihen omistautuneiden työntekijöiden määrässä.

Arton vieressä ugandalainen pioneerilähetti, Francis Tusiime, työtiiminsä kanssa Dar es Salaamin liepeillä. Vasta alkanut seurakunta kokoontuu uskoon tulleen muslimin takapihalla teltassa. GNN tukee Francisin työtä Tansaniassa.

Käytimme viimeisen viikonlopun rakentaaksemme kontakteja yrittäjiin ja eri alojen ammattilaisiin, ja puhuimme Francisin Zaramo-alueelle aloittamassa seurakunnassa sekä teimme kotivierailuja.

Kaikkiaan missio oli näkyä avaava ja uraauurtava tajutessamme Jumalalla olevan paljon enemmän varattuna GNN:n tulevaisuuteen saavuttamattomien kansanryhmien tavoittamiseksi Afrikassa.

Kiitos, kun muistatte saavuttamattomien heimojen työtä, tulevia missioita sekä osallistutte näkyymme sitä eri tavoin tukemalla.
– Tämä työ on yhteistä!

– Jonathan Lemmetti