Uutisia Lupaavasta Syksynkierroksesta Kaakkois-Aasiasta

VIETNAM

Kimmo Sarajärvi kertoo

Ho Chi Minhin (Saigon) koulutukseen odotimme pastoreita, evankelistoja ja vielä pastoriksi opiskelevia. Mutta paikalla odottikin liki 40 henkilön ryhmä, pääosin nuoria evankelistan alkuja. Monet heistä tuntuivat vielä etsivän kutsumustaan. Se olikin otollinen maaperä, kun saimme vapaasti rohkaista osallistujia saavuttamaan maan vielä saavuttamattomia heimoja.

Opetustiimiimme kuuluivat itseni lisäksi Arto Sädeaho, Tri. Paul Ng (Singapore) ja Shierley Siwi (Indonesia). Tämä mahdollisti monipuolisen annin koulutukseen. Sitä höystivät innostavat kenttäkuvaukset pioneerityöstä.

Isäntämme Vietnamin viikolla oli IEM-liike (International Evangelical Mission). Kuulimme 80-luvulla tapahtuneen hengen vuodatuksen seurauksena syntyneen yli 200 seurakuntaa eri puolille maata ja vielä 50 Kambodjaan. IEM erityinen painotus on ollut saavuttaa maan 54 vietnamilaista UPG-heimoa, joista he ovat avanneet työtä jo 27 heimon keskuuteen. Parhaillaan on käynnissä jakso, jossa koulutetaan nuoria työhön jäljellä olevien 27 heimon keskuuteen. Sitä varten on myös suunnitteilla rakentaa koulutuskeskus.

Vaikuttaisi siltä, että meille on aukenemassa uusi kenttä, jossa on tarve koulutukseen ja innostukseen saavuttamattomien saavuttamiseksi.

 

INDONESIA

Arto Sädeaho kertoo

Vietnamista saavuimme viikonlopuksi Jakartaan, Siellä tapasimme vanhoja kontakteja. Indonesian viikoksi tiimiimme liittyi Aki Miettinen Suomesta ja mission loppuajaksi Jonathan Australiasta.
Sunnuntaiaamuna Kimmo saarnasi ystävämme Joni Bangunin johtamassa seurakunnassa.

(2004 tsunamin jälkeen toteutimme Jonin kanssa 100 perheen kylän Banda Acehiin. Olin käynnistämässä tuon hankkeen suomalaisten puolesta, pohjoismaisella rahoituksella).

Maanantaina alkoi koulutusviikkomme raamattukoululla. Nyt käynnissä on 39. vuosikurssi, 96 nuorta. Akin vakioteema 2. luokalle oli hengellinen johtajuus. Taas 1. vuosiluokan tunneista vastasivat Kimmo ja Jonathan. Entisinä Missionuorten kurssikavereina 20 vuoden takaa kaverukset hoitivat luennot innolla ja se tarttui myös opiskelijoihin. Itse koetin selvitä flunssan oireista. Torstaina kaveruksille järjestyi vierailu pioneerialueille. Jo toipuneena hoidin 6 päivän oppituntia indonesiaksi.