Miten aloittaa lähetystyö seurakunnasta?

Seminaariteemani ”Miten aloittaa lähetystyö seurakunnasta?” juontaa kolmen vuosikymmenen taakse Indonesiaan. Tuolloin GPdI- seurakuntaliikkeen johdon toivomuksesta olin huolella valmistellut käytännönläheisen strategian, miten voisivat alkaa lähetystyön Indonesiasta. (Strategia tarkoittaa oppia sodan voittamisesta. Toki sellaista tarvitaan myös hengellisessä sodankäynnissä Pyhän Hengen ohjaamana.)

Mutta kuukausia indonesiaksi valmistelemani strategia hautautui keskusjohdon päälle tunkevien kiireiden alle. Lopulta asiat tyystin unohtui.

Pettyneenä olin haudannut työstämäni materiaalin arkistojen uumeniin, kunnes soitin tammikuussa 2023 Indonesiaan. Puhelun aikana tuo unohtunut materiaali nousi uudelleen mieleeni. Kaivoin kirjoittamani suunnitelman esiin ja käännätin sen englanniksi.

Nyt Tansanian kurssilla ensi kerran ’koeponnistin’ tuon ruohonjuuritason suunnitelman osallistujille. Höystin aihetta kenttäkokemuksilla ja kerroin, vastusten ja hyökkäysten tullen on tärkeä säilyttää päähuomio kutsumuksessa, jottei voimat valu hukkaan.

Kuvasin miten kotka häiriöiden uhatessa levittää siipensä ja kohoaa korkeuksiin. Samoin kotkasielu jättää näykkimiset ja tölväisyt omaan arvoonsa. Rukouksen siivin voi nousta hengessä avaralle. Sieltä näkee kauas ja voi paremmin kuulla mitä Jumala puhuu.

Kutsuin osallistujat levittämään ’siipensä’ ja tuntemaan, miten Jumalan tuulet antavat nostetta hankaluuksien yläpuolelle. Luentosali täyttyi ’siipien räpsyttelyistä’ ja kaikilla oli hauskaa.

Turhaksi työksi luulemani materiaali sai kurssilla innostuneen vastaanoton. Usein Jumalan aikataulut eroavat tyystin omistamme…

Arto Sädeaho

Pikku-Elsakin oli kurssilla mukana