Indonesian, Ugandan ja Suomen kuulumisia

Indonesia – Sumatran 36. vuosikurssi poikkeusoloissa

Myös Indonesian pioneereihin olemme pitäneet yhteyttä ja järjestäneet koulutuspäiviä Zoomin välityksellä. Tämän vuosikurssin koulutus on jatkunut myös lauantaisin liikkumisrajoitusten estäessä viikonlopun kokousmatkat. Näin ollen he valmistuvat ennen toukokuuta. Valmistumisjuhlassa siunataan myös 27 uutta pioneeria työkohteisiinsa.

Uganda – Radiotyöstä runsasta hedelmää

Kun pandemia sulki ihmiset koteihin Ugandassa ja heikot nettiyhteydet estivät kokousten pitämisen videon kautta, piispa John Magaba lisäsi radio-ohjelman sunnuntaiaamuille. Kaikille yllätyksenä studioon alkoi tulvia soittoja ohjelmien jälkeen ihmisten halutessa tulla uskoon. Huhtikuusta 2020 lähtien on radiotyöstä kirjattu 837 uutta uskoontuloa.

Piispa John Magaban monet takaiskut

Johnin viime syksynä lähettämä avustuskuorma etelään menetettiin kuorma-auton suistuttua rinteeseen ja paikalle tulleiden rosvojen ryöstettyä ruoka-avustuksen. Sitten hänelle ilmaantui kuumetta ja kovia kipuja; tutkimus paljasti kasvaimen maksassa. Seuraavaksi aseistetut ryöstäjät tunkeutuivat Johnin varastoon, mutta ryöstö onneksi epäonnistui.

Hiljattain hän oli perheineen matkalla sunnuntain radio-ohjelmasta aamukokoukseen. Toinen auto oli täynnä lapsia. Sen kuljettaja menetti ajokkinsa hallinnan, joka suistui kyljelleen suohon. Onneksi kukaan ei loukkaantunut. Kokousta varten autossa ollut generaattori kuitenkin vaurioitui.

Muistetaan veljemme terveyttä ja työtä rukouksin!

Kotimaan missio – Vantaa International Christian Fellowship

VICF:n vuoden 2020 teemana oli ”Voitossa Eläminen” ja vuosi aloitettiin suurin odotuksin. Covid19-pandemian iskettyä havaittiin, miten tärkeää onkaan pitää katse Jeesuksessa ja nähdä, että epävarmojen olojen keskellä voidaan silti elää voitokkaasti!

Rajoitteiden johdosta seurakuntaan syntyi mediatiimi. YouTuben ja Zoomin välityksellä sunnuntain kokouksia ja keskiviikon raamattupiirejä on voitu jatkaa verkossa. Kuukausittaiset, 3-päiväiset rukous- ja paastopäivät ovat myös toimineet selkärankana läpi vuoden. Vuoden 2020 alussa zambialaissyntyinen Emmanuel Mukuka siunattiin maallikkopastoriksi vahvistamaan pastoritiimiä saarnaajan ja esirukoilijan lahjoillaan.

Alkuvuodesta, ennen rajoitusten alkamista, kastettiin viisi uutta uskovaa. Seurakunnassa on nyt 100 siunattua jäsentä. Kiitämme Jumalaa, että poikkeuksellisesta ajasta huolimatta seurakunta on menestynyt. Kaikki käytännön tarpeet on pystytty hoitamaan riittävän hyvin.