Uutisia Afrikasta

Tansania

Olemme tänä vuonna jatkaneet kesän 2019 UPG-kurssille osallistuneiden jatkokoulutusta virtuaalisesti. Vuoden kolmas tapaaminen toteutui syyskuussa, jolloin pioneerit kokoontuivat Dar es Salaamiin videokonferenssiin.

Railin ja Mirkun opetus painotti lapsen arvoa, ja että hekin voivat tulla uskoon. Lasten saavuttaminen usein avaa uusia kohteita.

Konferenssipäivän aamuun antoivat vahvan lisän maailman lastentyön uranuurtajat, Raili Väisänen ja Mirjami Ylenius-Kuosmanen. Heidän videoitu opetuksensa tapahtui swahiliksi aiheinaan ”Lapsen arvo” ja ”Voiko lapsi tulla uskoon?” Kuultuaan tästä lisäyksestä, jotkut pastorit toivat seurakuntiensa lastentyöstä vastaavat mukaan tapaamiseen. Paikalle tuli 48 osallistujaa eri puolilta maata. Osa mukana olleista opettajista laittoi oppimaansa käytäntöön Zaramo-heimon alueella, ja parin viikon jälkeen sunnuntaina kirkko oli täynnä lapsia!

Pastori Jane Mbusa orpokodin lasten kanssa

Kenttäkuulumisia

Joulukuun missiomatka kohdistuu Mikumin alueelle lounaassa, jonne suunta 10 pioneerin ”GNN-tiimi”. Piispa Julius, joka paimentaa nyt jo 30 seurakuntaa, isännöi tiimin vierailua Vidunda-, Kutu- ja Masai-heimojen parissa. Vuoden aikana missiot ovat synnyttäneet alueelle useita seurakuntia.

Kesäkuussa pienempi tiimi suuntasi sisämaahan, Singidaan, jossa he kokosivat 30 lähikylien pastoria kuulemaan saavuttamattomien kansanryhmien työstä. Nyt alueen pastorit valmistelevat innolla vierailua kahden vihamielisen heimon luo läheisellä metsäalueella.

Syyskuun alun missiolla ihmisiä oli parantunut, vapautunut rukouksella pimeyden voimista ja moni antanut elämänsä Jeesukselle. Näin Zaramojen asukkaita lähialueella on tullut uskoon ja alkanut käydä kirkossa.

Kiitämme Jumalaa näistä Jumalan miehistä ja naisista, jotka aktiivisesti pyrkivät saavuttamaan uusia heimoja.

Uganda

Evankelista Jordan Magaba opettaa vasta uskoon tulleita

Kun keväällä maan koronarajoitukset sulkivat kirkot, lisäsimme radiotyön tukeamme sunnuntaiaamujen jumalanpalveluksia varten. Siitä lähtien studioon on tulvinut soittoja lähes jokaisen ohjelman lopussa. Epävarmat ajat ovat lisänneet avoimuutta evankeliumin sanomalle, ja monet ovat alkaneet etsiä kestävämpää perustusta elämälleen. Pandemian aikana on joka viikko johdatettu 25-30 etsijää uskon tielle; eräällä lokakuun viikolla jopa 43. Uudet uskovat ohjataan alueiden eri seurakuntiin.

Piispa John Magaba kertoo olevansa kiitollinen tällaisesta sadosta, josta ei itse voi ottaa kunniaa. Hän alkoi kutsua lähetyksiin mukaan myös muiden seurakuntien pastoreita, ja lisäksi pastorivaimonsa Nasta ja evankelistapoikansa Jordan tukevat häntä radio-ohjelmien teossa. Kirkkojen sallittiin lokakuussa jälleen avautua ja John jatkaa työtä entisellä innolla.