Usko voi siirtää vaikka vuoria!

Jeesus sanoi (Mk.11:22) “Pitäkää usko Jumalaan.”

Sitten hän tarkensi opetuslapsilleen, että usko, joka ei epäile, voi siirtää, vaikka vuoria!

Tällaista vastusten vuoria siirtävää uskoa oli ugandalaisella Franciksella, kun hän reilu vuosikymmen sitten päätyi keskiyöllä Dar-es-Salaamin bussiasemalle taskussaan vain 5.000 Tansanian shillinkiä (2 euroa) ja mukanaan lähettäjäseurakunnan siunaus. Ugandassa Franciksella oli hengellinen isähahmo, piispa Wilson Ssentongon, jonka ohjaamana hän ennen Tansaniaa oli perustanut toistakymmentä seurakuntaa, kunnes kuuliaisena kutsumukselleen hän sitten suuntasi tuntemattomiin oloihin Tansaniaan.

Tunsin hänet mainiona tulkkinamme Ugandan seminaareista, kunnes hän katosi jonnekin. Myöhemmin, kuulin miehen lähteneen Tansaniaan. Vuosien päästä tapasimme, kun hän oli käymässä kotonaan. Toistuvien pyyntöjen jälkeen suostuin seuraavalla Ugandan vierailulla (2018) jatkamaan viikoksi Dar-es-Salaamiin. Siellä pidetty ’näkyseminaari’ johti jatkoon ja Franciksesta tuli ‘miehemme Tansaniassa’.

Jo seuraavana vuonna ‘Dariin’ käynnistetty missiokoulutus pastoreille innosti siihen osallistuneita muodostamaan oman GNN Tansania-tiimin. Sen pääpaino- na on uusien saavuttamattomien heimojen evankelioiminen. Rukouksessa saa- dun idean pohjalta lisättiin eri maakuntiin kohdistuviin missioihin vuoden 2021 alusta lastentyön koulutusseminaarit. Niihin kutsutaan paikalliset työntekijät.

Lisäys on tarpeellinen, onhan Tansaniassa 27,5 milj. alle 15-vuotiasta lasta. Lapset ovat suurin saavuttamattomien ryhmä. Jostain syystä maan seurakunnissa on ollut vallalla ajatus, etteivät lapset voi tulla uskoon, koska ovat vielä liian nuoria.

Niinpä jälleen helmikuussa 2023 suuntasi GNN tiimi kahden viikon kiertueelle pohjoiseen, kohteinaan Maran ja Mwanzan hallintoalueet.

Työtoverini Jonathan on noiden tiimimatkojen aikana järjestänyt zoom yhteydet voidaksemme olla läsnä osissa seminaariohjelmia. Niistä on kehkeytynyt siunauksen kanava, joka vaikuttaa eri puolille maata. Näin GNN-järjestömme on maassa tunnetumpi kuin Suomessa, niin pitääkin.

Jonathan raportoi

Tansanian GNN tiimiä koordinoi pastori Francis tansanialaisen pastori Jane Wambin kanssa. Parin viime vuoden aikana järjestetyt missiot eri puolille Tansaniaa ovat käsittäneet evankelioimiskampanjoita saavuttamattomien heimojen keskuuteen, ja lastentyöseminaareja 14 maakuntaan.

Niissä järjestettyihin lapsityön koulutuksiin on tähän mennessä 22 on osallistunut 1500 pastoria, pyhäkouluopettajaa sekä piispaa ja yli tunnustuskuntien. Opetus tapahtuu videoidun suahilinkielisen opetussarjan avulla. Saadun idean pohjalta niihin taltioitiin lähetystyön veteraanien, Mama Mirjamin ja Railin opetusta heidän kodeissaan. Sisaret puhuvat yhä Kenian vuosinaan opittua kieltä. He ovat zoomin kautta läsnä myös kurssien lopuksi järjestettävillä kysymys- ja vastaustunneilla.

 

Kurssin päätteeksi jaetaan todistukset