Näyn jakamista Myanmarissa

Maanantain budjettilento vei meidät Bangkokista Myanmariin, Mandalayn kaupunkiin (1,2 mlj. as). Tuolla buddhalaisuuden keskusalueella elää n. 300 000 munkkia. Mutta ajatuksissamme oli muuta kuin turismi. Meitä tapaamaan tuli maan koilliskulmalta nuori pastori, Simon. Hän oli jo kokeillut  pioneerityötä, lähettämällä kolme pioneeria lyhytaikaisesti saavuttamattomien työhön.

Varhain seuraavana päivänä tuli meitä tapaamaan alueen 12 keskeistä srk-johtajaa. Olimme järjestänet heille aamiaistilaisuuden, kertoaksemme heille Jumalan seurakunnan perimmäisestä kutsumuksesta. Alkuesittelyjen jälkeen välitin heille näkyä Aasian yhä saavuttamattomista kansanryhmistä. Painotimme heille, että nämä ovat ensisijaisesti heidän  omien seurakuntiensa kutsumus. Seuraavaksi Shierley, Aasian  koordinaattorimme, kertoi, miten lähettäminen vastaavaan työhön on toteutettu Indonesiassa.

Pyhän Hengen läsnäolo alkoi puhutella läsnä olevia ja koimme, miten Näky alkoi yhdistää yli srk-rajojen. Koolla oli 12 Herran palvelijaa: anglikaanipiispa, Trinity-srk:n pastori, baptisteja, helluntailaisia, metodisteja jne.

– Arto Sädeaho