Puhdasta vettä janoisille

Matkallaan Jonathan vihki GNN edustajana Zaramokylälle kaivon. Viime lokakuussa olimme käyneet kylällä, jossa GNN Tansanian evankelista usein vierailee.

Arto oli saanut kyläläisiä varten sanan:

 

”Jokainen, joka juo tätä vettä, janoaa jälleen, mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa.” Jh. 4:13-14

 

Sen kuultuaan kyläpäällikkö nousi kertomaan, että vesi todella on ongelma. Sitä noudetaan mäen juurella hiljaa tihkuvasta kuopasta ja vesi on likaista. Artolla nousi ajatus: ”Voisihan sitä kerran eläessä rakentaa myös kaivon”. Paluumatkalla autossa hän otti asian esille. Samalla kaivohankkeesta sovittiin. Lauantaina 19.2. vihittiin kaivo juhlallisesti käyttöön. Sen vierellä seisoi betoniin upotettuna muistolaatta, jossa myös nuo Jeesuksen sanat.

 

 

Jonathan raportoi vihkiäisistä:

”Siunattu päivä. Kyläläiset tosi kiitolliset kaivosta. Kisarawen alueen viranomaiset tosi tyytyväisiä ja kiitollisia! Paikallishallinnon edustajat ottivat ilolla vastaan käytännöllisen lahjan. He lupasivat huolehtia turvallisuudesta ja ylläpidosta jatkossa. Nyt riittää 800 asukkaalle alueella puhtaampaa vettä! Kiitos Arto kuuliaisuudesta Herran sanaan, sekä rohkeudesta toteuttaa tämä projekti! Praise the Lord!”

 

Lisää Jonathanin matkasta:

”Kiitos esirukouksista! Saavuin Tansaniaan myöhään keskiviikkoiltana. Torstai 17.2. meni tulevien tapahtumien valmistelussa. Tapasin Kisarawen alueen johtajia. Sinne rakentamamme kaivo vihittäisiin juhlallisesti käyttöön lauantaina. Tutustuin myös sen koulun tiloihin, jossa kesäkuun missiokurssi totutetaan. Perjantaina 18.2. vierailimme Zaramoheimon kylällä vieden raamattuja neljälle hiljan uskoon tulleelle heimon jäsenelle. Kävimme myös rohkaisemassa läheisen seurakunnan uskovia. Sen päälle pidimme kokouksen erään uskoon tulleen kyläläisen pihalla. Kolme uutta kyläläistä halusi lähteä seuraamaan Jeesusta. Kävimme Masaki nimisellä kylällä. Siellä Neema nuori musliminainen pidettiin mielenvikaisena koska hän oli täysin kontrolloimaton.

Kun Neema kuuli Jeesuksesta, hän vapautui ja myös hänen mielensä tervehtyi. Nyt äiti kiertää kertomassa kaikille, mitä Jeesus teki hänen tyttärelleen. Perhe kuuluu saavuttamattomaan muslimiheimoon. Masakin vierailulla sain puhua Neeman perheen kotipihalla. Neljä muuta kyläläistä tuli uskoon. Samalla veimme myös 10 suahilinkielisiä raamattua jo uskoon tulleille.”