Lähetystyö muuttuvassa maailmassa
Nykyajan ’kansainvaellukset’ muuttavat yhteiskuntia Euroopassa, joskus radikaalisti haluttiin sitä tai ei. Samoin perinteinen ajattelu lähetystyöstä jossain kaukaisissa maissa on saanut rinnalleen uusia ulottuvuuksia. Yksi niistä on että lähetystyö on lähellä, jopa kotiympäristössä. Ehkäpä Jumala saa meitä paremmin toteuttamaan lähetyskäskyä seurakunnissa ja yksilöinä.
Silti perinteisellä on arvonsa. Joskus kuitenkin käsitteissä sekaantuvat evankeliointi ja lähetystyö, sinänsä tärkeitä kumpikin. Jospa tämä hiukan selventäisi asiaa: Hyvän Uutisen välittyminen oman kansan ja kulttuurin piirissä on evankeliointia. Taas jos ylitetään kielelliset ja kulttuurilliset rajat, puhutaan lähetystyöstä, vaikka se tapahtuisi kotimaassa.
Sinänsä käsitteillä ei ole väliä, kunhan vain emme häpeä evankeliumia; ”sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle.”
GNN sanoo kotimaan lähetystyöksi sen ’sateenvarjon’ alla toimivaa Vantaa International Christian Fellowshipia eli lyhyesti VICF- seurakuntaa. Lokakuun uutiskirjeemme sisältää muutakin, mutta pääaiheena keskitymme Tikkurilassa toimivaan seurakuntaan, joka tarjoaa ”hengellisen kodin kaikille kansoille.”
Usein katsoessani siellä puhujan paikalta monikansallista yleisöä, nousee ajatuksiini hetki, jolloin perille päässeet seisovat Valtaistuimen edessä (Ilm.7:9).
Tiesitkö että taivas on kansainvälinen? Tiesitkö että taivas on kansainvälinen?
– Arto Sädeaho –