Vain yksi sielu

Kansallinen nuoripari, kutsukaamme heitä vaikka Otoksi ja Anitaksi, lähtivät pari vuotta sitten uuden, saavuttamattoman heimon keskelle. Innolla he he suunnittelivat, miten välittäisivät Jumalan raukkauden läsnäoloa heimon keskelle.

Kontakteja torilta

Aamuisin Anita valmisti ruoka-annoksia. Ne hän Oton kanssa kärräsi torille myytäväksi. Samalla sai tutustua seudun asukkaisiin. Ruoka kävi kyllä kaupaksi, mutta muuten tulokkaisiin suhtauduttiin ennakkoluuloisesti, varsinkin kun he olivat kristittyjä.

Ennakkoluulot jarruttamassa

Torjuvien asenteiden paineessa oli vaikea elää. Mutta hiljalleen avautui tilaisuuksia kertoa uskosta. Siitä että Isa Almasih (Jeesus) on myös syntiemme sovittaja ei vain profeetta. Tapaamisemme aikana Otto totesi vaisusti: ”Olemme tehneet kaiken voitavan, mutta voittaneet vain yhden sielun Herralle..”

Vain yksi sielu?

Sydäntäni puristi kuullessani alakuloiset sanat. Suurin toivein he olivat lähteneet voittamaan uuden heimon asukkaita evankeliumille.

Kutsumus oli koetuksella. Onnistuisimmeko? Pitääkö pysyä asemapaikallaan maksoi mitä maksoi?

Mielessäni etsin sanoja millä rohkaista apealla mielellä olevaa pariskuntaa.

Sankareita katvealueilla

Sitten kerroin heille miten tärkeää tuo työ on! Osaltaan he olivat edistämässä Ilmestykirjan (7:9) hetkeä jossa kerran on koolla lukematon joukko ”kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä”

Ehkä koskaan heistä ei kuulla suuria. Ehkä toisten arvostus jää vähäiseksi. Mutta Jumalan pioneereina he ovat sankareita! Kerran myös he voisivat iloita siitä että olivat uskollisia ponnistuksissaan. Kerran myös he saavat kuulla: ”Hyvin tehty, sinä hyvä ja uskollinen palvelija. Mene Herrasi iloon”

Toivo herättää motivaation

Aistin miten alakulon sijaan alkoi nousta toivo. Näyn avartuminen motivoi. Lopuksi siunasin heitä, luvaten että muistamme heitä rukouksin myös Suomessa.

Unohdammeko massatilaisuuksia ja suuria foorumeita ihaillessamme yhden sielun? Sen arvo on mittaamaton koska ainoana asiana se siirtyy tästä ajasta iäisyyteen.

Kerran perillä mitataan ponnistustemme todellinen arvo!